LAMINÁLT

BÚTORLAP SZÍNEK

Többféle laminált bútorlap szín közül választhatsz, ami éppen a lakásodhoz, új szobádhoz vagy irodádhoz illik.

A sötétebb, barnásabb laminált bútorlapok színeiből is választhatsz, amely akár jobban illik az otthonodba, a saját kis teredbe.

LAMINÁLT BÚTORLAP

VILÁGOS SZÍNEK

A bútorlapok színeiben megtalálhatod egymást követően a fehéret, az arwen tölgyet és a juhart. Ezen színek mindegyike jóval világosabb a társainál, a juhar pedig inkább enyhén bézses hatást is kelthet.
LAMINÁLT BÚTORLAP

ÁRNYALTABB SZÍNEK

A bútorlapok színeiben megtalálhatod egymást követően az égert, a biófenyőt és a bükk színeket. Ezen színek jóval árnyaltabbak, mint a világosabb társaik és már az erezések is látszódnak mindegyikben.

LAMINÁLT BÚTORLAP

EGYÉB SZÍNEK

A bútorlapok színeiben megtalálhatod a szürke freya tölgyet, mely kicsit másabb színhatású a társainál. Felülete is erezett és a mintázatában is megjelenik ez az erezéses hatás.

LAMINÁLT BÚTORLAP

VÖRÖSES SZÍNEK

A bútorlapok színeiben megtalálhatod egymást követően a calvadost és a cseresznyét, melyek már jóval vörösesebb árnyalatúak. A laminált mintákban kicsit homogének és erezettebb részek is kibontakoznak.

LAMINÁLT BÚTORLAP

FÁSABB HATÁSÚ SZÍNEK

A bútorlapok színeiben megtalálhatod egymást követően a sonoma tölgy világosat, a canyon tölgyet és a san remo tölgyet, amelyek mind felületükben, mind pedig mintájukban hozzák a fásabb hatást. 

LAMINÁLT BÚTORLAP

BARNÁS SZÍNEK

A bútorlapok színeiben megtalálhatod egymást követően a magyar szilvát, a sonoma tölgy sötétet és a diót, melyek már igazán barnás árnyalatok. Szintén fás erezésűek a mintázatukban.

LAMINÁLT BÚTORLAP

SÖTÉTEBB SZÍNEK

A bútorlapok színeiben megtalálhatod egymást követően a mahagónit, a wengét és a feketét. A színek mindegyike erezettebb hatású és kifejezetten sötétebb hatást kelt.

TUDTAD A LAMINÁLT BÚTORLAPRÓL?

A laminált bútorlap alapvetően faforgácslap, melynek a középső részébe kisebb, az alsó és felső részébe nagyobb szemcsézetű faforgácsot nagy nyomással préselnek össze, ettől lesz megfelelő a keménysége és szilárdsága is. Ezután a művelet után már megkaphatja a laminált réteget, ami lényegében egy műgyantával impregnált többrétegű "dekorpapír" és ettől lesz kopásállóbb, ellenállóbb közvetlen nedvességgel vagy tisztítószerekkel szemben (persze ésszerű határokon belül).

1929
az első laminált bútorlap gyártása ekkor kezdődik
40
százalékát teszik ki a bútorgyártásnak a laminált bútorlapból készült bútorok
3
fő rétegből áll a laminált bútorlap
12
kg / négyzetméter körülbelül a 18 mm vastag lapok súlya