HASZNOS

BÚTORPRAKTIKÁK

Tervezés

Itt találod meg azon kis apró, praktikákat, amelyek abban lesznek a segítségedre, hogy hogyan tervezed meg a leendő, új bútorod helyét.

Bútorápolás

Itt pedig azokat a kis trükköket találod, amelyekkel a bútorodat szebbé, mesésebbé tudod varázsolni és ápolni a mindennapok során.

Bútorod helyének megtervezése

 Jártál már úgy, hogy megtetszett egy bútor és csak a helyét szeretted volna kitalálni? Nos, itt van pár apróság, amit ilyenkor figyelembe tudsz venni és máris lehet hely az új bútorodnak.

Helységek

Kukkants be a lakásod, házad helyiségeibe és nézd meg, hol vannak még üres területek, ahová esetlegesen elférhet még egy új bútor.

Régi és új bútorok

Nézd meg, hogy melyek azok a bútorok, amelyek már kevésbé használhatóak és esetleg egy új nagyobb, szélesebb bútor felválthatja azokat.

Méretek

Ha meg van a hely, ahová tervezed a bútorodat, akkor méricskélj mérőszalaggal, milyen szélesség, hosszúság, mélység férhet el.

Bepakolás tervezése

Tervezd meg, hogy miket szeretnél bepakolni a bútorodba, ruhát, eszközöket, esetleg extra tároló dobozokat, így könnyebben tudod kiválasztani is az ideálisabb fiókos, polcos bútorodat.

Bútorápolási praktikák

 AVALON tündéreink is sokszor keresgéltek már különféle praktikák után, hogy még szebbé varázsolhassák saját otthonaikat és a szokásosan visszatérő por, minél "ritkábban" térjen vissza és a bútorok is megőrizhessék gyönyörű fényüket.

Nyomok eltüntetése

A bútoron lévő apró ujjlenyomatokat, ragasztómaradványokat, matricákat vagy ceruza, toll vonásokat könnyen el lehet tüntetni WD-40 spray, szintetikus higító vagy körömlakklemosó segítségével.

Áttörlés

Töröld át a laminált bútorlap felületeket nedves ronggyal, majd szárazzal is, hogy a felületet kevésbé érje tartós nedvesség. Ha a nedves rongyra csepegtetsz glicerines oldatot ( 1 liter vízhez pár csepp glicerint cseppentesz), akkor a bútorod felülete tovább marad portalan.

Tisztítás

Amikor tisztítod a bútoraid felületét, kevés vízzel átitatott rongyot használj, gyengéd, bútorápolásra alkalmas spray-t, ápolókat alkalmazz inkább és tartsd távol a nedvességtől, mert a laminált bútorlap a tartós vizes áztatás hatására felpúposodhat.

Extra védelem

Ha bútoraidat szeretnéd megóvni, akkor alkalmazz bátran védőfóliát, alátétet, tálcát vagy terítőt, ezzel a bútorodat is feldobhatod színekkel és a felülete is tovább szép maradhat.

Csepegtess egy kevesett vattakorongra vagy rongyra a körömlakklemosóból, higítóból, vagy glicerines oldatból annak megfelelően, hogy portalanítani vagy foltot eltávolítani szeretnél, és töröld át vele a felületet. A ragasztó maradványoknál a WD 40 spray segítségével fújj egy keveset a felületre, majd 30 másodperc elteltével töröld át nedves, majd száraz ronggyal.